Kyckling
Risotto med örtfylld kycklingfilé
Portioner: 4

Ingredienser
Risotto
3 dl avorioris
2 st finhackade schalottenlökar
2-3 msk smör
6-7 dl vatten 1 buljongtärning
1 pkt saffran
ca 2 dl parmesanost (Obs! Färsk!)
färsk basilika
färsk körvel

Örtfylld kycklingfilé
4 st kycklingfiléer
1 knippe persilja
1 citron (bara skalet)
2 klyftor vitlök
olivolja
salt/peppar

Tillagning
Smält smöret i en kastrull, fräs löken och häll i riset. Tillsätt en del av
buljongen med saffran i så att riset knappt täcks. Rör om mycket och
tillsätt mer buljong allt eftersom den sugs upp i riset. (Detta tar ca 20-
30 min) Strax innan servering blandas parmesanosten samt de färska
kryddorna ner i risotton som sedan är färdig för avsmakning.

Under tiden som risotton prepareras; snitta kycklingfiléerna så att de
blir stora och platta. Finhacka persilja, citron och vitlök och lägg en
ordentlig sträng på ena sidan av filén. Salta, peppra och vik ihop filéerna.
Stek dem gyllenbruna i olivolja. Ställ in i ugnen ca 5 min. Servera till-
sammans med risotton.

webmaster@receptsamling.nu