Fisk-lax
Laxfjäril med örtsås
Portioner: 4 portioner

Ingredienser
4 laxfjärilar á 150 gr eller 600 gr laxfilé (mittbit)
Salt, smör eller olja att steka i

Sås
1 dl vitt vin (torrt)
1 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 dl Creme Fraiche
0,5 dl finhackad persilja
0,5 dl finklippt gräslök
0,5 dl finklippt dill
1 tsk smulad dragon
1 msk smör
Salt, peppar

Tillagning
Börja med att göra såsen.
Blanda vin, vatten och den smulade fiskbuljongtärningen i en gryta.
Låt det koka upp.
Klicka i Creme Fraiche och låt det koka ihop ca 10 minuter på stark värme. Vispa då och då. Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt kryddörterna och klicka i smöret. Håll såsen varm men låt den inte koka!
Stek eller grilla laxskivorna 2-3 minuter per sida.
Servera med pressad potatis och någon grönsak. T ex broccoli eller ärtor.

webmaster@receptsamling.nu