Fisk-lax
Purjolökslax
Portioner: 4 portioner

Ingredienser
600 g laxfilé
1 tsk salt
en nypa mald vitpeppar
2 purjolökar
1-2 gula paprikor
1 msk smör eller margarin
50 g rökt lax
2 dl vispgrädde
ca 1 dl torrt vitt vin (eller vatten 1 msk pressad citron)

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader
Skölj och strimla purjolöken, halvera, kärna ur och tärna paprikan.
Fräs purkolök och paprika i lite matfett i en stekpanna och lägg över det i en ugnssäker form.
Hacka den rökta laxen och blanda ner den.
Häll på grädde och vin.
Skär laxfilén i 4 bitar och lägg den ovanpå grönsakerna i formen. Salta och peppra.
Sätt in mitt i ugnen och stek ca 15 minuter tills laxen är färdig. Servera med kokt potatis eller ris.




webmaster@receptsamling.nu