Kyckling
Chili con Chicken
Portioner: 3-4 portioner

Ingredienser
450 g kycklinglårfiléer

Buljong:
1 dl rödvin
2 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
2 dl vatten
1 tsk chiporte paste

Tillbehör:
2 majskolvar i skivor
2 hackade avocados
Nacho chips

Salsa:
4-6 tomater (flå dem efter dopp i kokande vatten)
1 röd eller grön chilifrukt
olivolja
limejuice


Tillagning



Tillagning:
Tärna tomaterna och blanda med finhackad chilifrukt, olivolja och juice. Smaka av med salt. Koka låren sakta ca 30 minuter i rödvinet, vinägern, fonden och vattnet. När vätskan till större delen kokats in och köttet är finfördelat skedar man upp köttet på tallrikarna. Servera kycklingchilin med tillbehören i grupper alt. bygg et torn, se bilden.


webmaster@receptsamling.nu