Sallader
Waldorfsallad

Ingredienser
200 g Skalade och kärnfria syrliga äpplen
200 g Skalad rotselleri
2 dlValnötskärnor
2 dl Majonnäs
2 dl Vispgrädde
2 msk Pressad citron
Salt


Tillagning
Strimla selleri i nålfina strimlor.
Skär äpplen i lika fina strimlor.
Krossa valnötskärnorna grovt
(spar några till garnering).
Vispa grädden och blanda med majonnäsen,
smaksätt såsen med citron.
Blanda selleri, äpplen och de krossade valnötskärnorna,
vänd i majonnässåsen, lite i taget så att det blir en
ganska kort sallad.
Smaka av.
Servera waldorfsallad garnerad med valnötskärne halvor
i skålar eller på tallrik i salladsblad till stekt eller rökt kött.
O.B.S: Se till att det är högt och luftigt upplagt.!



webmaster@receptsamling.nu