Fisk
Vitvinskokt rödspätta med apelsin-cremefraiche-sås och broccoli

Ingredienser
6 hg rödspättefiléer
2 små lökar
En halv fiskbuljongtärning
2 dl vatten
1 dl vitt vin
2 msk koncentrerad apelsinjuice
1 dl creme fraiche
100 g flytande margarin

Tillagning
Häll vatten i en låg, vid kastrull. Smula i buljongtärningen. Hacka löken fint. Rulla ihop filéerna. Lägg löken och fisken i buljongen. Låt det sjuda i fem minuter. Ta upp fisken och håll den varm.
häll i vinet och apelsinjuicen i buljongen. Koka ihop tills det återstår 1 dl. Rör ner créme fraichen och koka ihop någon minut.
Vispa ner margarinet och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Sila såsen.
Servera på varma tallrikar med kokt potatis och broccoli. Häll såsen över filéerna och dekorera gärna med några tunna strimlor apelsinskal.


webmaster@receptsamling.nu