Fisk-lax
Ljummen varmrökt lax med färskpotatis

Ingredienser
Varmrökt lax
Färskpotatis
1 burk crème fraiche
1 msk honung (fast eller flytande)
1 krm salt
1 dl klippt gräslök
Några dillkvistar

Tillagning
Börja med att göra i ordning såsen. Rör ihop honungen noga med crème fraichen, saltet och gräslöken. Ställ i kylen.
Skala (!) och koka potatisen.
Skär upp lite isbergssallad och tomater, pryd tallriken med grönsakerna och krydda dem med örtsalt, sellerisalt och lite italiensk dressing.
Rensa loss köttet från den varmrökta laxen och värm det hastigt i lite smör i en stekpanna eller i en mikrovågsugn.
Lägg upp laxen på tallrikarna tillsammans med den nykokta färskpotatisen (med lite flytande - eller smält - margarin över), gräslökssåsen och grönsakerna. Dekorera med ett par dillkvistar. Njut!




--------------------------------------------------------------------------------


webmaster@receptsamling.nu