Kyckling
Apelsinfylld kyckling
Portioner: 4 portioner

Ingredienser

1 kyckling
2 apelsiner
2-3 msk smör eller margarin
1½ tsk salt
½ tsk citronpeppar
1 krossad vitlöksklyfta
ca 1 tsk curry
1 tsk rosmarin

Tillagning



Tina en fryst kyckling.
Skölj eller torka kycklingen invändigt.
Skala apelsinerna och dela i klyftor.
Fyll kycklingen med dem och bind upp eller fäst ihop den med tandpetare.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form.
Smält fettet i en kastrull och blanda ner kryddorna.
Pensla kycklingen med kryddblandningen.
Stek i 200gr ugnsvärme, i nedre delen av ugnen, i ca 1-11/4 timme.
Prova med en sticka att köttsaften är ofärgad.
Pensla med kryddfettet några gånger under stekningen.




webmaster@receptsamling.nu