Sallader
Västkustsallad
Portioner: 4 portioner

Ingredienser
150 g isbergssallad
3 tomater
200 g färska champinjoner
300 g skalade räkor
200 g krabba
150 g musslor i vatten
300 g sparrisstänger
1 citron
1 knippe dill
Vinägrettsås:
1 msk vinäger
1 krm salt
vitpeppar
3 msk olja
½ - 3 msk vatten
1 pressad vitlöksklyfta
Majonnässås:
½ - 1 dl majonnäs
½ dl vatten eller filmjölk
ev. salt
vitpeppar
½ - 3 msk vatten
1 hackad dill
Gräddfilssås:
1 - 1½ dl gräddfil
1 msk majonnäs
1 - 2 tsk riven pepparrot

Tillagning
Skölj och torka salladen. Lägg den på ett stort fat eller i en skål. Skölj och skiva tomater och champinjoner. Tina och rensa de djupfrysta skaldjuren, häll bort spadet på de konserverade och skär dem i mindre bitar. Låt sparrisen rinna av. Skär citronen i klyftor, samt hacka dillen. Lägg upp alltsammans över salladen, dekorera med dill och citron. Blanda samman alla ingredienserna till såserna. Servera dem i tre olika skålar.



webmaster@receptsamling.nu