Fisk
Torsk med pepparrotsås och hackad ägg

Ingredienser
4 skivor torsk (ca 200g/st)
5 dl vatten 1 fiskbuljongtärning
SÅS:
2 msk riven pepparrot
2msk smör
3 msk vetemjöl
3-4 dl fiskspad grädde
½ dl finhackad persilja
2 hårdkokta hackade ägg

Tillagning
Koka upp vatten och buljongtärning i en låg,vid kastrull.Lägg ner fisken och sjud torskskivorna i fiskbuljongen ca 7 minuter.Ta bort skinn och ben och lägg fisken i en form.Håll varmt.SÅS:fräs fett och mjöl till såsen.Späd med fiskspad och grädde och tillsätt persilja.Koka såsen några minuter.Tillsätt pepparroten och de hackade äggen.Häll såsen över fisken. Servera med kokt potatis och rårivna morötter.








webmaster@receptsamling.nu