Kyckling
Kokt kyckling med trattkantareller och pastafjärilar

Ingredienser
1 medelstor kyckling
30 trattkantareller eller kantareller
2-3 dl fjärilspasta (Farfalle)
2 dl crème fraiche (1 burk)
1 medelstor purjolök
smör

Att koka kycklingen i:
5 dl vatten
1 dl vitt vin
salt och peppar
8-10 kantareller
1 finhackad schalottenlök

Till garnering:
4 babymajskolvar, bladpersilja

Tillagning
Stycka kycklingen så man får två hela bröstbitar och hela lår. Bena ur dem och drag av skinnet.
Koka upp vatten och vin med svamp, kryddor och lök. Lägg ner skrov och putsbitar och låt sjuda under lock ca 45 minuter.
Sila buljongen. Häll den i en ren kastrull och reducera till hälften.
Skrapa köttet från benen och kör kött, svamp och lök tillsammans med buljong en i en mixer så man får en slät buljong.
Koka lårbitarna och resten av kantarellerna i buljongen ca 15 min. Lägg därefter i bröstbitarna och fjärilspastan och låt allt koka ytterligare 15 min.
Under tiden skär man purjon i centimetertjocka skivor, sköljer dem noga och kokar dem några minuter i lättsaltat vatten. Spola purjon med iskallt vatten så den behåller sin färg. Låt rinna av och fräs hastigt upp den i litet smör just innan serveringen.
Tag upp kycklingbitarna och skär dem i vackra skivor. Tag vara på några hela, vackra svampar till garnering. Klyv majskolvarna och koka dem några minuter.
Rör ner crème fraiche i pastan. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarnen.
Fördela purjon mitt på tallrikarna, lägg på kycklingbitarna och sprid ut pastafjärilarna och såsen runt om. Garnera med svamp och en babymajskolv per person och en kvist bladpersilja.






webmaster@receptsamling.nu