Sallader
Vilda västern-sallad

Ingredienser
1 vitlöksklyfta
1 dl olja
3 dl vita brödtärningar
3 salladshuvuden
1,5 dl riven ost
50 g roquefortost
peppar, salt
1 ägg
saften av 1,5-2 citroner

Tillagning
Skåra vitlöksklyftan och låt den ligga och dra i oljan någon timma. Skär vitt bröd i tärningar och rosta dem knapriga i en stekpanna ovanpå spisen eller i ugnen. Skölj salladen väl och bryt sönder den i en stor skål. Riv osten och söndersmula roquefortosten.
Vid bordet blandar man osten i salladsskålen och saltar och pepprar något. Knäck sönder ett rått ägg över osten och häll saften av 2 citroner över det hela. Blanda väl med två gafflar. Det råa ägget fångar liksom upp osten och gör att varje sallads blad blir överpenslat. Tag bort vitlöksklyftan från oljan och blanda i stället ned de rostade brödtärningarna och låt dem dra till sig det mesta av oljan. Brödtärningarna och oljan blandas i salladen precis innan serveringen, i annat fall mister brödtärningarna sin knaprighet.
Servera salladen som inledning till en middag eller som smörgåsrätt.






webmaster@receptsamling.nu