Sallader
Potatissallad

Ingredienser
7,5 dl potatis
2-3 inlagda rödbetor
½ saltgurka
1 äpple
1 ½ msk kapris
Salladsås;
3/4 dl olja, 2-2½ msk vinäger, 1 msk vatten, 1 ½ msk vitt vin
½ msk socker
1/4 tsk salt
1 knivsudd vitpeppar


Tillagning


Oskalad potatis, helst kokad dagen före, skalas, skäres i jämna, ganska tjocka stimlor. Rödbetorna skäres i något finare strimlor, gurkan i små tärningar liksom äpplena.
Till såsen blanda alla ingredienserna i en skål och avsmaka.
I en serveringsskål varva de skurna ingredienserna och såsen strö lite kapris emellan varje varv. Låt salladen stå kallt ett par timmar innan den serveras. Under tiden häll av såsen och överös den igen ett par gånger.






webmaster@receptsamling.nu