Pasta
Spaghetti med tonfisksås

Ingredienser
200-250 g bandspaghetti
Salt
Till tonfisksåsen:
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
1 purjolök
2 msk smör eller margarin
1 burk tonfisk i olja (ca 200 g)
1 burk krossade tomater (ca 400 g)
Salt, svartpeppar
Chilisås
En nypa timjan
Ca 2 msk kapris

Tillagning
Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.
Skala och finhacka löken och vitlöksklyftan. Skölj purjon och strimla den fint. Fräs all lök i matfettet i stekpannan tills den känns mjuk, utan att den tar färg.
Dela tonfisken i små bitar. Blanda ner tonfisken och tomaterna i stekpannan. Rör om och smaka av med salt, peppar, chilisås och timjan. Tillsätt sist kapris.
Slå bort vattnet från spaghettin, tillsätt matfettet, rör om och lägg upp på stort fat eller som portioner. Häll tonfisksåen över eller servera den separat.






webmaster@receptsamling.nu