Kyckling
Nasi Goreng
Portioner: 4

Ingredienser
400 g kycklingfilé
3 dl långkorningt ris
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
1 grön paprika
100 g vetegroddar
2 matskedar olja
Salt
½ tesked sambal oelek
1 matsked soja
1 tesked curry
2 kryddmått paprikapulver
2 kryddmått mald koriander
100 g skalade räkor
2 bananer
1 matsked smör


Tillagning
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skala finhacka lök och vitlök. Strimla paprikorna och skölj noga.
Hetta upp oljan i en wokgryta eller panna och fräs lök och vitlök i den. Tillsätt paprika och vetegroddar och låt puttra i cirka 10 minuter. Håll det varmt.
Strimla filéerna och fräs dem i resten av oljan. Smaksätt med salt, sambal oelek, soja, curry, paprikapulver och koriander. Blanda i grönsakerna, det varma riset och till sist räkorna. Rör om ordentligt.
Skala och skiva bananerna. Stek dem i smör på mellanstark värme och blanda försiktigt ner dem i grytan utan att mosas sönder. Servera omedelbart.


webmaster@receptsamling.nu