Pasta
Medelhavspasta.

Ingredienser
350 g spagetti
450 g medelstora räkor
2 vitlöksklyftor
½ dl hackad gul lök
2 matskedar färsk hackad persilja
2 matskedar färsk hackad basilika
½ tesked riven ost
2 matskedar färskpressad citron
½ dl hönsbuljong

Tillagning
Koka spagetthin enligt anvisningarna på paketet. Tillsätt inte salt! skala räkorna, finhacka vitlöken, hacka lök samt örterna. Riv chilifrukten och pressa citronen.
Hetta upp hönsbuljongen i en stekpanna. Tillsätt vitlök och gul lök, fräs i 2 minuter under omrörning.
Blanda i räkor, persilja, basilika, citronsaft och chili frukt. Rör om i 5 minuter.
Låt pastan rinna av i ett durkslag och lägg upp den på ett serveringsfat. Häll över räkblandningen samt koriandern och servera omedelbart.






webmaster@receptsamling.nu