Pasta
Cannelloni med köttfyllning.

Ingredienser
Till pasta:
200 g vetemjöl
1 tsk salt
50 g smör eller margarin
Kokande vatten

Till fyllning:
1 burk köttfärssås (ca 500 g)
1 finhackad gul lök
1 paprika i små tärningar

Till gratinering:
Matfett till formen
Mild chilisås
Riven ost

Tillagning
Blanda mjöl och salt på bakbordet.
Hacka in fettet och till sätt sedan så mycket kokande vatten att det går att arbeta ihop till en smidig deg.
Kavla ut pastan tunt och skär ut den till 8 st rektangulära plattor, ca 10 * 15 cm stora.
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten.
Lägg i plattorna med några sekunders mellanrum och koka dem ca 4 min.
Tag upp plattorna och låt dem rinna av.
Blanda köttfärssåsen med lök och paprika och fördela fyllningen på plattorna.
Rulla ihop mycket löst och lägg rullarna med skarven ner i en smord eldfast form.
Häll en sträng av chilisås på cannellonin, strö riven ost över och gratinera ca 15 min.






webmaster@receptsamling.nu