Fisk
Hälleflundra med grönsakssmak

Ingredienser
500 g hälleflundra
Salt
4 tomater
2 matskedar smör eller margarin
½ stort rotselleri
2 matskedar vetemjöl
3 dl kaffegrädde
Salt
Svartpeppar
½ dl riven ost
2 matskedar skorpmjöl


Tillagning

Rensa, skölj och torka fisken väl. Salta lätt. Lägg fisken i en ugnsäker lätt smord form. Flå tomaterna genom att spetsa dem på gaffel och doppa ner dem någon sekund i hett
vatten. Sen går skinnet lätt att få av. Stek tomaterna för sig i ½ matsked av matfettet, lägg dem på fisken i formen.
Skala selleriet, strimla det fint och fräs upp det i matfett som är kvar i stek-. pannan. Lägg även selleriet på fisken.
Fräs ihop resten av matfettet och mjölet i en tjockbottnad kastrull. Späd med grädde, smaka av med kryddor och häll såsen het över fisk och grönsaker.
Blanda ost och skorpmjöl och strö över fisken. Sätt in rätten i cirka 30 minuter i ugnen, som ska stå på 225 grader.
Ta sedan ut rätten och servera.






webmaster@receptsamling.nu