Fisk
Fiskbitar med gurka

Ingredienser
75 g fisk kött
1/8 tsk salt (1)
1/2 tsk ingefärsvin
1 tsk kornstärkelse
150 g tomat halva
80 g inlagd gurka
3 delar purjolök 0,5-2,5 cm
3 skivor ingefärsrot
1/2 tsk salt
1 msk socker
2 msk vinäger
1/2 tsk sesamolja
1 tsk kornstärkelse
1/2 dl vatten
2 msk vegetabilisk olja

Tillagning
Skär fisken i lagom bitar (0,5-2,5 cm). Lägg ihop salt, vin och stärkelse, och marinera i 10 minuter. Skiva tomaterna och den inlagda gurkan och ställ till sidan.
Värm på 2 msk olja i en föruppvärmd panna. Lägg i fisken och
bryn tills den ändrar färg. Ta bort omedelbart. I återstående olja, bryn purjolöken och ingefärsroten tills det doftar. Lägg i tomaterna och gurkan. Bryn kvickt. Lägg i salt, socker, vinäger, sesamolja, kornstärkelse och vatten, och koka upp. Lägg i fisken och rör om. Ta av från spisen och servera.






webmaster@receptsamling.nu