Pasta
Spaghetti med tomatpasta, mozzarella & skinka

Ingredienser
400 g Kungsörnen Spaghetti
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk hackad färsk basilika
1/2 tsk socker
2 msk tomatpuré
salt och peppar
150 g mozzarella (eller mild feta ost)
100 g strimlad lufttorkad skinka (gärna Parma)
4 tärnade tomater
60-70 svarta oliver

Tillagning
Koka spaghettin enligt anvisning på paketet, men med en minut kortare koktid.
Hacka lök och vitlök och fräs den i oljan.
Tillsätt basilika, socker och tomatpuré.
Smaka av med salt och peppar och låt småputtra på svag värme ca 3 minuter.
Häll av vattnet från spaghettin och kyl den snabbt med kallt vatten.
Häll tillbaks den i kastrullen på spisen, tillsätt tomatpastan, rör om och fräs ihop i en minut.
Vänd i mozzarella, skinka, tomater och oliver.
Servera rykande het!


webmaster@receptsamling.nu