Pasta
Pastagratäng
Portioner: 4 portioner

Ingredienser
ca 250 g pasta
ca 250 g kassler
1 purjolök
1 burk (ca 200 g) champinjoner i vatten
1 msk margarin

Sås
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 msk margarin
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
1 ½ msk senap
1-2 dl riven ost

Tillagning
Ugnstemperatur: 250 grader
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skär kasslern i små tärningar.
Skölj och strimla purjon.
Låt svampen rinna av.
Fräs purjo och svamp i lite
fett i en stekpanna.
Blanda ner kassler och delade oliver.
Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull.
Häll i resten av mjölken, lägg i fettet och koka upp
under omrörning.
Koka på svag värme 4-5 minuter.
Smaka av med salt, peppar
och senap.
Rör ner hälften av osten och låt den smälta, låt inte såsen koka
mer.
Varva den kokta pastan med det frästa i en smord ugnssäker form.
Häll såsen över och strö på resten av osten.
Gratinera i 250 grader ugnsvärme i ca 15 minuter.
Servera med t.ex. en tomatsallad.


webmaster@receptsamling.nu