Fisk
Eva´s spättfilegratäng

Ingredienser
1 kg spättfile
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
1 dl finklippt dill
1 dl finhackad persilja
8-10 stora skivade kokta potatisar
salt
peppar
3 tomater i skivor
2 dl riven ost



Tillagning
rulla ihop spättfileerna, salta och pepra dem. lägg dem i en form och häll öve rvatten så att det täcker fileerna.
Sätt in formen i ungen i 175 graders värme.
Låt fsken koka i ugnen tills den är färdigkokt.
Tag försiktigt upp den och låt den rinna av.
Skiva potatisen och lägg den som en bädd i botten av en form
Lägg på spättfileerna
Lägg de skivade tomaterna över spättfileerna.
Häll öve rgrädden och cremeifrachen som du vispat ihop innan och smaksatt med dill och persilja samt salt och peppar.
Strö över den rivna osten och gratinera i 20 minter eller tills gratängen är gyllenbrun.

Den här rätten kan också varieras genom att man använder sig av ris istället för potatis.
Perfekt brudrätt. Kan göras färdigt och värmas innan gästerna kommer


Källa: Eva Rosqvist
webmaster@receptsamling.nu