Pasta
Köttfärssås från milano
Portioner: 6

Ingredienser
450 gram köttfärs
1.5 st lök
3 klyfta vitlök
4.5 skiva rökt skinka
600 gram krossade tomater
4.5 msk tomatpuré
1.5 tsk oregano
0.75 st kycklingbuljongtärning
3 msk olivolja
22.5 gram parmesan
6 port pasta
salt och peppar

Tillagning




Tillagning:
Koka pastan
Skala och hacka löken och vitlöken. Skär skinkan i tärningar.
Fräs det hackade och skinkan i olivoljan i en stor stekpanna eller gryta. Löken ska inte ta färg, bara bli lite blank.
Lägg i köttfärsen och stek på ganska hög värme. Rör flitigt.
Häll i de krossade tomaterna och tomatpurén.
Smula ner den halva buljongtärningen och rör om ordentligt.
Krydda med oregano, peppar och lite salt. Koka ihop såsen några minuter.
Servera med nykokt pasta och riven parmesan. En grönsallad och/eller gurkbitar passar bra till.



webmaster@receptsamling.nu