Fisk
Bläckfisk på örnsköldsviksvis

Ingredienser
1 kg bläckfisk
1 kg potatis
Några gula lökar
Vitlök
Minst 2 dl olivolja
Paprikapulver (ca 1 matsked)
Salt

Tillagning

Rensa bläckfisken och skär i bitar
Rensa löken och skär eventuellt i bitar
Skala potatisen och dela om potatisarna är stora
Koka upp vatten i en stor kastrull
När vattnet kokat upp, lägg potatisen underst i kastrullen, bläckfisken ovanpå och överst löken. Vattnet ska nå upp till löken
Sätt samtidigt in ett serveringsfat på uppvärmning, 100 grader, i ugnen
Blanda olivolja, vitlök och paprikapulver i ett glas eller en skål
När potatisen är färdig häller du av vattnet (använd durkslag) och lägger upp potatis, lök och bläckfisk på serveringsfatet. Häll över olivoljeblandingen och eventuellt mer olivaolja om det inte blir tillräckligt indränkt.
Servera med Vinho Verde eller liknande.


webmaster@receptsamling.nu