Pasta
Fylld tyrolerpasta
Portioner: 4

Ingredienser
5 dl rågsikt eller vetemjöl
3 ägg
2 nypor salt
500 gram spenat
100 gram smör
1 knivsudd vitpeppar
1 nypa riven muskot
100 gram riven emmentalerost
1 äggvita 34 liter vatten
2 tsk salt
6 matskedar klippt gräslök


Tillagning
arbeta ihop en smidig pastadeg av mjöl, ägg 1 nypa salt och eventuellt lite vatten
Låt degen vila övertäckt i 1 timme
Ansa och skölj spenaten lägg den fuktig i en kastrull och låt den sjunka ihop på svag värme.
Låt den rinna av pressa ur vätskan och hacka fint
SMält 2 matskedar smör i kastrullen. Lägg ned spenat, 1 nyypa salt peppar och muskot och låt vätskan ånga bort. Låt svalna.
Tillsätt 50 gram ost
Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del ca 2 mm tjock. Ta ut rundlar på 8 cm i diameter. ¨Klicka ut spenaten på rundlarna med en tesked och pensla runtom med vispad äggvita. Vik ihop rundlarna till havlmånar, tryck ihop och lägg dem på mjölad bakduk. Koka upp vatten och salt i en stor kastrull och koka pastan 6 minuter. SMält resten av smöret i en panna. Ta upp pastan ur vattnet, droppa över smör och strö över gräslök och resten av osten.

webmaster@receptsamling.nu