Kyckling
Apelsinkyckling
Portioner: 4 portioner

Ingredienser
1 hel kyckling
salt, peppar

Sås:
2 msk konc apelsinjuice
1 msk vitvinsvinäger
1 msk flytande honung
1 tsk ingefära
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl crème fraiche

Tillagning

Om kycklingen är fryst så tina den först.
Klyv sedan kycklingen längs bröst och ryggben.
Gnid in halvorna med lite salt och peppar. Lägg dem med skinnsidan upp i en trång ugnssäker form.
Blanda samman ingredienserna till såsen utom crème fraiche.
Häll blandningen över kycklinghalvorna och stek i 200 grader 45-50 minuter.
Ös med skyn flera gånger under tillagningen.
Kontrollera att köttsaften är helt ofärgad, då är kycklingen färdig.
Håll kycklingen varm på en skärbräda under folie.
Sila stekskyn ner i en såskastrull och vispa ner crème fraiche.
Låt såsen få ett uppkok. Skär kycklingen i portionsbitar, servera med såsen, lätt kokta sockerärter och potatis.


webmaster@receptsamling.nu