Fisk
Lasfyllda spättafiléer med sås
Portioner: 4
Tillagningstid: 30 minuter

Ingredienser
8 spättfiléer
4 skivor rökt lax
salt och vitpeppar

Sås
1,5 dl grädde
1 dl fiskbuljong
2 msk vitt vin
1 tsk fransk ljus senap
1 msk finhackad gul lök
1,5 dl finhackad vitlöksklyfta
2 msk riven västerbotenost
salt och peppar
Garnering paprika och gräslök


Tillagning
Koka alla ingredienserna, utom osten till åssen i en kastrull. Koka tills såsen börjar tjockna. Ta såsen från värmen och rör i osten. Smaka av med salt och vitpeppar.
Sätt ugne på 250 grader
Lägg ut fyra spättfiléer på en skärbräda. ägg en skiva rökt lax på varje och täck med en filé. Krydda sparsamt med salt och vitpepar. Lägg fiskfiléerna i smord eldfast form. häll såsen över och baka i ugnen i knappt 10 minuter. Garnera med tunt skuren paprika och gräslök. Servera kokt ris eller pressad potatis till.

webmaster@receptsamling.nu