Pasta
Cannelloni med grönsakssås

Ingredienser
8-12 cannellonirör som ej behöver förkokas
100 g riven ost
Fyllning:
50 g gul lök
250 g champinjoner
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
200 g bladspenat
350 g tomater
1 msk färsk hackad oregano
1-2 msk rödvinsvinäger
salt och peppar
4 msk smör
Sås:
4 msk vetemjöl
4-5 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning

Tillagning

Finhacka lök och champinjoner. Fräs löken ett par minuter i oljan med vitlöken och lägg sedan i svampen. Skölj spenaten, strimla den fint och låt den fräsa med ett par minuter.
Skålla tomaterna, drag av skalet och hacka dem. Tillsätt tomaterna tillsammans med oregano. Salta och peppra och låt fyllningen sjuda 15-20 minuter. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
Smält smör till såsen och strö över mjölet. Tillsätt mjölken och buljongtärningen. Låt såsen ihop och smaka av med salt och peppar. Såsen får inte vara för tunn.
Häll eventuell vätska från fyllningen i såsen. Peta ned fyllningen i cannellonirören och lägg dem i en smord ugnsfast form. Häll såsen över - den ska täcka pastan helt och hållet eftersom de inte blir fuktiga annars - och strö osten ovanpå.
Ställ in formen i 200 grader varm ugn och låt den stå tills den är gyllenbrun, 25-30 minuter. Servera gärna en sallad till.

Det är jättegott med färsk pasta till den här rätten - försök att få tag i det om det går. Eller gör egen pasta - det kanske är fler än vi som har en nästan oanvänd pastamaskin stående i ett skåp någonstans...



webmaster@receptsamling.nu