Pasta
Fetaostlax med grönsakspasta

Ingredienser

Fisk:
600 g laxfilé
100 g fetaost
1 krm vitpeppar
1 dl creme fraiche
Grönsakspasta:
250 g tagliatelle
2 morötter
1 squash
1 msk olivolja
1/2 dl basilika eller persilja
1/2 dl parmesanost


Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Lägg laxen på ett ugnssäkert fat. Mosa fetaosten och blanda med peppar. Rör ner creme fraiche, lite i taget. Bred det på laxen. Stek i ugnen 10-15 minuter.
Skala morötterna, hyvla dem och squashen i tunna strimlor på längden. Lägg ned dem i pastavattnet i slutet av koktiden. Häll av vattnet och rör ner olja, färska örter och riven parmesanost. Servera laxen till pastan.

En variant är att klippa ned färsk basilika i fetaost/creme fraiche-röran. Detta ger en god, pestoartad smak.



webmaster@receptsamling.nu