Varma mackor
Gratinerad lax- och spenattoast
Portioner: 2

Ingredienser
4 brödskivor (formbröd)
smör
125 g bladspenat
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
150 g rökt lax i skivor
1 1/2 dl Kesella Gourmet
100 g forell/regnbågs-rom (storkornig röd rom)
1-2 msk hackad dill
1 äggula
1 lime, skivad

Tillagning


Smörstek brödskivorna och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Fräs spenaten i smör. Smaksätt med vitlök, salt och peppar. Fördela spenaten och laxen på brödskivorna. Blanda Kesella, rom, dill, och äggula. (Spara knappt hälften av rommen till dekoration.) Smaksätt med salt och peppar. Bred blandningen över smörgåsarna. Gratinera i 250 grader ca 5 minuter. Klicka över resten av rommen. Garnera med en limeskiva.


webmaster@receptsamling.nu