Kyckling
Kyckling och svamp wok a la bosse
Portioner: 4
Tillagningstid: 45 min

Ingredienser
200 gr. Kyckling i bitar
3 pressade vitlöksklyftor
2 tea skedar ingefärspulver
1 matsked soya
1 tea sked lime juice
1/2 matsked olja
200 gr. svamp (kantarell eller Karl Johan t.ex.)
2 hackade vårlökar
2 dl kyckling buljong

Tillagning
Metod: Blanda vitlök, ingefära, soya och lime juice till en marinad.
Vänd köttet i marinaden och stek lite lätt i en wok med lite olja. Ta upp köttet och stek svampen med den hackade vårlöken. Häll kycklingbuljongen över och koka lite. Blanda eventuellt i lite Ideal mjöl för att göra såsen tjockare. Koka riset. I sista minuten blandas kyycklingen i svampsåsen.

Källa: Bo Jeansson   Email: bo.jeansson@telia.com

webmaster@receptsamling.nu