Pasta
Eva´s snabba lasagne
Portioner: 10

Ingredienser
1 kg köttfärs
2 gula lökar som hackas
1 burk skivad svamp som skärs i lite mindre bitar
1 purjolök
1 liten burk mild tacosås (tomatsås med smaksättning) går bra med pastasås också)
1 burk krossade/passerade tomater
1dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 pkt lasagneplattor
salt peppar


Ostsås
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk
1,5 dl vatten
2 påsar ostsås (typ pastasås, chezini eller quattro formaggio eller liknande)
parmesanost



Tillagning
bryn köttfärsen,grönsakerna blanda i tomatsåsen och tillsätt sist vispgrädden och creme fraichen. Koka någon minut (kokar du för länge så separerar grädden)
Häll mjölken i en skål eller gryta tillsmmans med grädden.
Vispa i ostsåspulvret och parmesanosten,. salt peppar
Varva lasagneplattor, ostsås och köttfärssås om vartannat . Avsluta med ett lager köttfärs/ostsås blandat (häll först på köttfärssåsen, häll sedan på ostsåsen så att de blandas.
Strö riven ost över.
Låt stå i ugnen tills plattorna är mjuka, osten smält och såsen har kokat in.


Egen komposition med smaksättning med tacosås och där man undviker brända ostsåsbrytor genom att ta till "latmanssås"
Påssåser är ett ypperligt hjälpmedel i den dagliga matlagningen, som smaksättning.
Pastan smakar inget vidare med bara ostsås, men som smaksättning är den suverän.
Det bästa är att man inte behöver koka den utan kan hälla på den kall, och slippa grytor.
Detta recept är suveränt att bjuda på när man har fest. Det är bara att öka mängderna.
Jag brukar alltid laga på minst 1 kg färs, för den är ypperlig att frysa och ta med i lunchlådan, eller ta fram när man inte gitter laga mat./
Eva




Källa: Eva Rosqvist   Email: eva.rosqvist@receptsamling.nu

webmaster@receptsamling.nu