Pasta
Tagiatelli verdi

Ingredienser
300 g kycklingfilé
200 g scampi eller kräftskjärtar
2 morötter
1 lök
1/2 purjolök
3 dl grädde
3 msk mjöl
1 hönsbuljongtärning
2 dl mjölk
2 msk curry
salt och svartpeppar

Marinad 1:
1 dl mörkt lättöl
3 msk pressad citron

Marinad 2:
1/2 dl olja
1 pressad vitlöksklyfta
400 g grön tagiatelli


Tillagning
Blanda ihop mariaderna. Skär kycklingfilén i tärningar och lägg i marinad 1. Dela scampin och lägg i marinad 2. Minst 3-4 timmar ska det marineras. Detta går utmärkt att göra dagen innan maträtten tillreds.

Till såsen fräses en hackad gul lök tillsammans med 2 msk curry i 1 minut. Pudra över mjölet och tillsätt mjölk och grädde. Låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

Koka pastan i 8-10 minuter och spola av den i kallt vatten. Det ska vara tuggmotstånd kvar i pastan.

Finstrimla morötterna och purjolöken i tändsticksstora bitar.

5.Ta upp kycklingen ur marinaden och fräs den 1/2 minut. Tillsätt scampin och fräs ytterligare 1 minut. Tillsätt grönsaksstrimlorna och rör runt ett par varv och häll på såsen. Rör försiktigt så att det blir väl blandat. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera pastan omedelbart på varma tallrikar, gärna med nyriven färsk parmesan till. Vi rekommenderar ett ljust öl till denna pasta.



webmaster@receptsamling.nu