Kyckling
Sydafrikansk kycklinggryta

Ingredienser
5 kycklingfiléer eller 1 stor färsk kyckling
(
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2-3 msk smör (eller olja)
6-8 medelstora potatisar
1 burk krossade tomater (400 g)
drygt 5 dl vatten
ca 1 tsk salt

Kryddorna:
4 hela kryddnejlikor
1 kanelstång
1 lagerblad
1 msk curry
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen spiskummin
1 krm chilipeppar
1/2 tsk grovmalen svartpeppar

Kesella-sallad:
250 g kesella Gourmet
salt
citronsaft
grovriven gul lök
hackad gurka

Tillagning
Dela kycklingen i ca 8 bitar eller dela kycklingfiléerna.
Skala och skiva lök och vitlök och skär potatisen i ganska
stora klyftor.

Smält smöret i en gryta, lägg i lök och vitlök att fräsa några
minuter. Blanda sedan i alla kryddorna och låt dem steka med
i smöret under omrörning ett par minuter.

Lägg i kycklingbitarna, vänd dem i kryddsmöret någon minut
och häll sedan på krossade tomater och vatten. Smaksätt med salt.

Koka upp och låt småkoka under lock ca 20 minuter. Lägg sedan i
potatisklyftorna, späd ev. med lite mer vatten om det behövs och
koka grytan ytterligare ca 20 minuter tills potatis och kyckling är klara.
Ta upp de hela kryddorna: lagerblad, kanelstång och nejlikor.


webmaster@receptsamling.nu