Kyckling
Passionatafilé
Portioner: 4

Ingredienser
4 kycklingfiléer, färska eller frysta
1/2 dl finhackad persilja
1 tsk basilika
1 tsk oregano
2 msk fransk senap
1 msk margarin eller smör
salt och peppar
1 brk (400g) krossade tomater
1 dl creme fraiche
2 skivor rökt skinka
15 gröna oliver

Tillagning


Tina filéerna om de varit frysta. Skär en djup ficka i var och en.
Blanda persiljan med örtkryddor och senap.
Fyll filéerna med blandningen.
Bryn dem runt om i matfettet i en stekpanna.
Krydda med salt och peppar.

Lägg över filéerna i en traktörpanna eller liknande.
Häll över tomaterna och creme fraichen.
Låt sjuda under lock ca 10 minuter.

Strimla skinkan och skiva oliverna.
Strö skinka och oliver över kycklingfiléerna och servera dem med ris och grönsallad.


webmaster@receptsamling.nu