Kyckling
Chicken curry-indisk kyckling
Portioner: 3

Ingredienser
1 kyckling eller 5-6 kycklingbröst
2 gula lökar
1-2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 1/2 tsk ingefära
1 1/2 msk koriander
2 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
2 krm kryddnejlika
2 krm kanel
2 msk curry
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2-3 msk mangochutney
ca 2 1/2 dl yoghurt

Tillagning
Dela eller skär kycklingen i bitar.
Hacka löken och vit löken.
Fräs lök och kryddor i oljan tills löken blir mjuk.
Lägg i kycklingen och vänd den i kryddorna.
Tillsätt salt, peppar, mangochutney och yoghurt.
Koka under lock på svag värme ca 40 min.
Servera med ris, Chapati, Raita och ev. chutney.


webmaster@receptsamling.nu