Fisk
Baccalao alla wissa
Portioner: 8-10 pers
Tillagningstid: ca 1 1/2-2 timmar

Ingredienser
2 kg norsk klippfisk, rensad och klar (går att beställa hos fiskhandlern eller Högtorget)
3 kg potatis
1/2 kg morötter
1 kg gul lök
1/2 till 2/3 l olivolja
1 burk hela tomater (2 st om man vill ha den tunnare, man kan prova sig fram och ev. spe ut efter ett tag)
2 glas tomatpure`
1 röd pepparfrukt
1 gron paprika
1 bit rotselleri
Basilika, hackad
Chili, cayenne, stärk paprika
6 vitlöksbåtar
Vitpeppar, ev salt


Tillagning
Fisken blötläggs i ca 24 timmar i rikligt med vattem som man byter ett par gånger. Torka sedan och skär i lagomt stora bitar.
Skjär löken i tunna skivor, potatisen i skivor, ca 1 cm tjocka. Skär morötter i små tärningar, likaså sellerin och paprikan. Hacka vitlöken.
Börja med att hälla i olivoljan i grytan, ej för hög värme till att börja med. Lägg i av den skivade löken så att den täcker botten på grytan. Varva sedan alla ingredienser lager på lager med klickar av tomatpurè imellan lagren.
Häll på 1 burk hela tomater(eller 2) krydda väl efter smak och behag, dock ej för mycket salt då fisken redan är salt.
Låt koka under lock ca 1 1/2 till 2 timmar.
Smaka av.
Underbart godt med baguette och ett gott rött vin till.
Öl går också bra.




Källa: Diane   Email: diane2@swipnet.se

webmaster@receptsamling.nu