Pasta
'inbakad kassler med gräddfilssås
Portioner: 4-5 portioner

Ingredienser

600 g kassler, benfri
3-4 msk fransk senap
150 g ost, lagrad
vitpeppar, malen
3 smördegsplattor, frysta
ägg, till pensling

Sås
gräddfil
kryddgrönt, färsk eller fryst


Tillagning
ugnstemperatur 200º

Skär bort det mesta av det synliga fettet på kasslern. Skär sedan 4-5 ganska djupa längsgående skåror ner mot centrum av kasslerbiten. Fördela senapen i skårorna.
Skär osten i ej för tunna skivor som passar ner i skårorna. Fyll skårorna med ostskivorna. Krydda med vitpeppar.

Lägg ut de tinade smördegsplattorna lite omlott och kavla ut till en stor sammanhängande platta, ca 30 x30 cm. Lägg kasslern på plattan. Pensla kanterna runt om med uppvispat ägg. Vik in degen över kasslern och pensla degen med uppvispat ägg.
Ställ kasslern i mitten av ugnen och grädda i 20-25 minuter.

Vid serveringen skärs kasslern upp i drygt 1/2 cm tjocka skivor med en vass kniv.

Serveras med fräsch grönsallad och gräddfilssås med kryddgrönt.



Källa: Gröna konsum
webmaster@receptsamling.nu