Pasta
Grön pastasås
Portioner: 25

Ingredienser
Kungsörnen Spaghetti 1,75 kg
Sås:
Matlagningsmjöl eller
Kungsörnen Kärnvetemjöl 200 g ( ca 3,5 dl )
Mjölk 3 l
Spenat, hackad, djupfryst 1,25 kg
Kassler, tärnad/strimlad 1,25 kg
Italiensk salladskrydda 0,5-1 msk
Ost, riven ( lagrad ) 400-500 g (1-1,25 l)
Salt & vitpeppar

Tillagning
Vispa ut mjölet i en del av mjölken till en redning.
Koka upp resten av mjölken.
Tillsätt redningen under omrörning.
Koka upp såsen och låt koka på svag värme i 5 minuter. Rör om då och då.
Blanda ner spenaten och koka upp såsen. Tillsätt kasslern och låt såsen sjuda i några minuter.
Krydda med Italiensk salladskrydda.Önskas en tjockare sås, red av med mera mjöl och låt den koka ytterligare i 5 minuter. Tänk på att såsen blir tjockare när osten blandats i.
Blanda ner den rivna osten och låt den långsamt smälta.
Såsen bör inte kokas mer, bara värmas, annars blir osten seg.
Smaka av med salt och peppar.
Servera såsen till nykokt pasta (kokas enligt anvisning på förpackningen).


.


webmaster@receptsamling.nu