Pasta
pastagratäng
Portioner: 4 portioner

Ingredienser

Ca 1 liter kokt Kungsörnen Pasta tex. Pastablommor.
1 burk champinjoner ca 100g.
2 gula lökar, grovt hackade
matfett
1 pkt (ca 300 g) spenat, tinad
0,5 tsk salt, 0,5 tsk svartpeppar, ev. 2 krm riven muskotnöt

Gratängsås:
4 dl mjölk, gärna röd
2 msk olja
2 msk Kungsörnen Idealmjöl eller vetemjöl
0,5 tsk salt, svartpeppar
2 dl riven ost.


Tillagning
Gratängsås:
4 dl mjölk, gärna röd
2 msk olja
2 msk Kungsörnen Idealmjöl eller vetemjöl
0,5 tsk salt, svartpeppar
2 dl riven ost.
Lägg den kokta pastan i en smord ugnssäker form.
Bryn de avrunna champinjonerna tillsammans med löken i lite olja eller smör tills det fått lite färg och löken är mjuk.
Tillsätt spenaten och låt vätskan koka bort.
Krydda.
Blanda grönsakerna med pastan i formen.
Blanda mjölk, olja och mjöl i en kastrull och koka upp under ständig omrörning. Låt småkoka 2-3 minuter och krydda med salt och peppar.
Dra kastrullen från plattan och rör ner den rivna eller smulade osten och röra om tills den är upplöst.
Häll såsen över och gratinera i 225¼ ca 15 minuter tills gratängen är varm och har en vacker guldbrun färg.
Servera med stekt fisk , bröd och sallad..




webmaster@receptsamling.nu