Visa en utskrivingsbar sida
Fisk
Rödtungsrullader med räkor och blåmusslor

Ingredienser
2 dubbelfiléade och flådda rödtungor
2 msk crème fraîche
3 hg räkor
dill
körvel
salt
peppar
1 tsk fransk senap

500 g färska blåmusslor
75 g purjolök
1 st gul lök
3 klyftor vitlök
3 dl vitt vin
3 dl vatten
4 dl grädde
100 g sikrom eller forellrom
salt
peppar

300 g svartrötter
olivolja
saften från en halv citron
1 msk rivet citronskal


Tillagning
Skrapa eller skrubba blåmusslorna under rinnande vatten.
Finskär lök och purjolök samt vitlök. Koka vitt vin, vatten, lök och räkskal under lock. Tillsätt de skrubbade blåmusslorna och koka i ca 2-3 minuter eller till dess att alla musslorna öppnat sig.
(OBS! kasta de som inte öppnat sig)
Sila över buljongen i en ny kastrull. Tillsätt grädden och koka ihop till en simmig konsistens och bra smak. Smaka av med salt och vitpeppar och eventuellt en nypa socker.
Hacka räkorna och blanda dem med örterna. Tillsätt 2-3 msk crème fraîche och smaka av med salt, nymalen vitpeppar och fransk senap.
Bryn svartrötterna. Pressa över citron samt strö över rivet citronskal, salt, peppar och en nypa socker. Baka i ugn i ca 15-20 minuter.
Fyll rödtungsfiléerna med räkfyllningen (stryk på fyllningen på varje filé och rulla ihop filéerna. Börja att rulla ihop filéerna från den breda sidan, så att stjärten kommer sist.
Bryn rullarna i lite smör och baka dem klara i ugn tillsammans med svartrötterna.
Plocka ur musselköttet från skalen.
Mixa såsen slät i en blender. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
Värm upp musselköttet i såsen och avsluta såsen med 3-4 msk forellrom.
Lägg upp fisken och svartrötterna på ett varmt fat. Slå på såsen med musslorna och forellrommen.
Servera gärna kokt eller pressad potatis till rätten.
Smaklig måltid!



Besöksräknare: 1328
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.