Visa en utskrivingsbar sida
Fisk
Fisk i senapsgrädde

Ingredienser
5-6 hg fiskfilé
2-3 msk finhackad lök
salt, vitpeppar
2 msk ströbröd
2-3 msk smör
4 msk torrt vitt vin (el. citron vatten)
1 dl vispgrädde
1 rågad tsk senap, fransk osötad - helst med dragonsmak


Tillagning
Smörj en form och bottna den med finhackad lök
Salta och peppra filéerna på båda sidor och lägg fisken i formen
Strö över ströbrödet och klicka på lite smör el. margarin
Häll vinet vid sidan av fisken, ytan får inte bli våt
Grädda i ugn i 15- 20 min.
Vispa grädden och blanda den varsamt med senapen
Ta formen ur ugnen och bred snabbt ut senapsgrädden över fisken
Grädda på högsta effekt tills ytan fått färg
Servera med nykokt potatis ev. pressad.



Besöksräknare: 2257
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.