Visa en utskrivingsbar sida
Fisk-lax
Laxschnitzel med citronsås
Portioner: 4 portioner

Ingredienser
4 st stora skinn- och benfria skivor lax (150 g/st)
½ tsk citronpeppar
½ tsk salt
1 msk olja
1 liten bit färsk gurka

Sås:
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 st citron
1 st fiskbuljongtärning
1 msk smör
½ dl vitt vin

Tillagning
Ugnstemperatur 200 grader.
Börja med såsen. Tvätta och strimla citronskal tunnt med ì citronfruktstrimlare (ciseler). Koka strimlorna i vatten 1 minut och slå sedan bort vattnet. Koka upp creme fraiche och grädden med skalstrimlorna, buljongtärningen, ì vinet samt 1 tsk citronsaft. Koka såsen ett par minuter och smaka av. ì Såsen är nu klar för servering. Lägg ut laxskivorna på en smord ugnsplåt och krydda med salt och ì citronpeppar. Pensla skivorna lätt med olja och sätt laxen i ugnen 2-6 ì minuter beroende på skivornas tjocklek. Skala och skär gurkan i tändsticksstora strimlor och smörstek dem lätt. ì Lyft försiktigt över laxschnitzlarna med hjälp av en bred stekspade till ì heta tallrikar. Garnera med gurkstrimlorna och fördela såsen på ì tallrikarna. Bjud pressad potatis till.



Besöksräknare: 1881
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.