Visa en utskrivingsbar sida
Fisk
Champignonfyllda rödtungsrullader

Ingredienser
600 g fiskfileer av rödtunga
½ tsk salt

Fyllning:
1 burk champinjonkräm (185g)
2 msk finhackad schalottenlök
1 msk konjak
lite salt och peppar

Kokspad:
4 dl vatten
1 fiskbuljongtärning

Sås:
2 dl kokspad
1 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 msk smör
1 msk vetemjöl
½-1 msk konjak
1 ask kryddkrasse
1 msk kallt smör

Tillagning


Lägg fiskfileerna plant på ett skärbräde.
Salta lätt.
Rör ut champinjonkrämen med lök.
Smaksätt med konjak och en aning salt ì och peppar.
Bred fyllningen, på fiskfileerna och rulla ihop dem.
Ställ ì dem tätt i en låg, vid kastrull.
Koka upp vatten och fiskbuljongtärning i en annan kastrull.
Häll den ì heta fiskbuljongen försiktigt över fisken och låt den sjuda under lock ì 8-10 min beroende på fileernas storlek.
Häll försiktigt av 2 dl av kokspadet till såsen i en kastrull.
Tillsätt ì grädde och creme fraiche och låt det koka upp kraftigt.
Blanda smör och mjöl väl och klicka ner i såsen under omrörning.
Låt ì såsen koka ca 5 minuter.
Smaka av med konjak och ev salt och peppar.
Rör sist ner mycket ì finklippt krasse och blanka av såsen genom att röra ner 1 msk kallt ì smör.
Lägg fiskrulladerna på ett varmt serveringsfat och häll såsen över.
Servera genast med kokt pressad potatis eller kokt ris.



Besöksräknare: 2025
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.