Visa en utskrivingsbar sida
Fisk
Tomattorsk med räkor

Ingredienser
500 gr torskfilé
500 gr räkor med skal

Sås:
2 dl tunnstrimlad purjolök
en bit squash i små tärningar ca 2 dl
2-3 pressade vitlöksklyftor
1 brk krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1-2 tsk dragon eller timjan lite salt
1/2 dl vitt vin eller saft av 1/2 citron
1 dl vispgrädde eller cremé fraiche
färsk örtkrydda elller persilja

Tillagning
Salt lätt på fisken och skär den i bitar.
Fräs purjolök och squash i lite smör i en traktörpanna.
Blanda i resten av ingredienserna.
Koka ihop såsen några minuter och smaka av.
Bädda ner fisken och sjud under lock i c:a 7 minuter.
Lägg i räkorna att värmas hastigt och strö över med hackat grönt.
Servera med pressad potatis eller ris.


Besöksräknare: 1588
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.