Visa en utskrivingsbar sida
Fisk-lax
Laxpaté med romsås
Portioner: 6-8 portioner

Ingredienser
400 g torskfilé
250 g Kesella Gourmet
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk potatismjöl
2 ägg
1 dl mjölk
75 g rökt lax
2 msk hackad gräslök


Sås:
2 dl fiskbuljong
3 dl Crème Fraiche
1 tsk pressad citron
50 g stenbits-, forell-, eller löjrom
2 msk hackad gräslök


Tillagning
Ugnstemperatur 175 grader.
Lägg bakplåtspapper i botten på en avlång aluminiumform, 1 1/4 l. Smörj pappret och formens kanter väl. Skär torsken i mindre bitar. Lägg torsk, Kesella, salt, peppar, potatismjöl och ägg i en matberedare. Sätt igång maskinen och späd samtidigt med mjölken. Kör till en slät smet. Finhacka laxen. Häll hälften av smeten i formen. Lägg i laxen och gräslöken. Häll i resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen, 50-60 min.
Vispa ihop fiskbuljong och Crème Fraiche i en kastrull. Låt såsen koka ihop några minuter. Rör i citron, rom och gräslök.
Patén serveras varm eller kall med varm sås.




Besöksräknare: 2021
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.