Visa en utskrivingsbar sida
Sallader
Tonfisksallad

Ingredienser
4 ägg
i brk tonfisk i vatten
1 litet blomkålshuvud
1 purjolök (ca 2 dl strimlad)
1 stånd blekselleri
1 grön paprika
1 knippa rädisor
½ gurka
10 svarta oliver
½ knippa dill
Sås:
½ dl vinäger
½ dl vatten
½ tsk dragon
1 dl olja
salt o peppar

Tillagning


Hårdkoka äggen, skala och skär dem i klyftor. Ansa, skölj och dela blomkålen i buketter. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Skölj och strimla purjolök och blekselleri. Kärna ur och strimla paprikorna. Skiva rädisorna och skär gurkan i stavar. Varva alla ingredienserna i en skål. Hacka dillen och strö över. Blanda samman ingredienserna till såsen och servera till.




Besöksräknare: 1846
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.