Visa en utskrivingsbar sida
Pasta
Emils pastagratäng

Ingredienser
120 g Tärnad kassler
100 g Purjolök
100 g pasta(torr vikt)
Salt
Peppar
Paprikapulver
Vitlökssalt
Ostsås:
2 tsk Margarin
4 tsk Vetemjöl
2 dl Lättmjölk
60 g Mager riven ost
Salt
Peppar

Tillagning
Ugnstemperatur 225 grader
Skölj och hacka purjolöken (inte i skivor, då hänger purjoslamsorna och dinglar från gaffeln sen)
Blanda kassler, purjo och pasta i en ugnssäker form (behöver inte smörjas).
Ös på massvis med paprikapulver och vitlökspulver, salta och peppra, blanda.
Gör en ostsås: Smält margarinet. Rör i mjölet. Häll i mjölken och vispa så att mjölet löser upp sig i mjölken. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar. Rör i osten. Salta och peppra.
Häll såsen över gratängen.
Grädda i 225 grader varm ugn cirka 15 minuter.

Besöksräknare: 3785
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.