Visa en utskrivingsbar sida
Fisk
Panerad torskfilè

Ingredienser
4 skivor torskfilé (600-800 g )
saften av 1 citron
2 tsk stark senap
½ tsk salt
3 msk vetemjöl
1 ägg
4 msk ströbröd
75 g smör
400 g flådda tomater
½ tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
500 g broccoli
1 gul lök
2 msk nypressad citronsaft
1 citron

Tillagning
Häll citronsaften över filéerna och låt dem dra några minuter. Värm 15 g smör i en kastrull, lägg ner tomaterna, salta och peppra och klicka över 15 g smör. Låt tomaterna småkoka 10 min. Ansa under tiden broccolin och skär ett kryss i stjälkändarna. Skala och finhacka löken och stek den utan att bryna i 25 g smör. Tillsätt broccolin, salta något, häll på drygt 1 dl vatten och 2 matskedar citronsaft och låt grönsakerna sjuda 10 min på svag värme. Bred senap på filéerna och salta. Vispa upp ägget. Vänd filéerna först i mjöl, sedan i ägg och till sist i ströbröd. Värm 20 g smör i en stekpanna och stek filéerna 5 min på varje sida. Lägg fisken på ett varmt fat tillsammans med grönsakerna. Garnera med citronklyftor och servera.

Besöksräknare: 2263
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.