Visa en utskrivingsbar sida
Pasta
Fettucini puttanesca

Ingredienser
4 klyftor finhackad vitlök
2 msk olivolja, extra virgin
2 msk färsk basilika, riven i bitar
1-2 pepparfrukter, Diabolo eller Serrano (lite mildare)
2 msk kapris, utan vätska
100 g sardeller
400 g svarta oliver (helst Kalamata)
1 kg mogna tomater, skalade och grovhackade
2 msk tomatpuré
salt och nymalen peppar efter smak


Tillagning
Värm oljan i en medelstor kastrull.
Bryn vitlök, den finhackade chilin och basilikan i kastrullen tills vitlöken fått en ljusbrun färg.
Blanda ner de övriga ingredienserna. Koka upp.
Sänk värmen, sätt lock på kastrullen och låt allt sakta puttra 40 minuter.
Tag av locket och låt all vätska koka bort så att du får en härligt tjock sås.
Koka pastan som sedan blandas med den varma såsen.
Lägg upp på tallrik, strö över riven parmesanost och garnera med några färska basilikablad.
Till servering:
riven parmesanost


Besöksräknare: 1696
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.